Nordbornholm

Nordbornholm opleves som én stor naturpark. Vang, Finnedalen, Hammershus, Hammerknuden, Opalsøen, Hammersøen, Bastemose og Svinemose forbindes på kryds og tværs med et utal af naturstier. Klippekysten byder på mange naturoplevelser - her findes vige og skær, små strandenge og fine badestrande. Tag traveskoene på og besøg Døndalen med sit store vandfald, Almindingen, hvor du kan færdes frit, samt et utal af andre spændende og udfordrende steder i naturen.

I Sandkås findes Storedalen, én af øens markante og smukke sprækkedale. En sti fører forbi høje klippevægge og nedfaldne klippeblokke gennem en smuk natur. I Rutsker Højlyng ligger Rokke-stenen og det mystiske Stenrøret. Og på nordspidsen af øen, finder du Nordeuropas største borgruin Hammershus. Hammershus ligger på en 74 m høj klippeknude på Nordbornholm. Det er det største ruinkompleks nord for Alperne efter Visby på Gotland.

Bornholm er en oplevelse for golfspillere, der ønsker variation. Både hvis du er er langt nede i handicap - og hvis du er nybegynder. Med fire 18 hullers golfbaner, inden for en køretid på en halv time i bil, er det ikke transporttiden, der står i vejen for at nå alle baner.

      

Ols kirke - én af af landets 4 flotteste rundkirker, ligger smukt på Nordbornholm - men besøg dem alle - de giver et spændene historisk pust. Bornholm byder på ikke mindre end 19 forskellige museer, der spænder fra det kultur-historiske, over Middelaldercentret til det store og moderne kunstmuseum ved Helligdommen i Rø og oplevelsescentret NaturBornholm ved Aakirkeby.

Smag de lokale retter og specialiteter på mange af de bornholmske restauranter i sommerlandet. Og bestem selv om du vil spise dyrt eller billigt, fancy eller casual.